Terminaali = satama sisämaassa

   
logot

Ideoita, luovia ratkaisuja, tulevaisuuden visio-osaamista ! Keksintöjä !Raaka-aineet ja jalosteet kontitetaan!

Contact Info English Россия China
Front Page
Suomi
Sisällysluettelo
2.Visio Vartius...
Innovation Know How Strategy Ecological Values Liiketoiminta-alueet Luentosarja Tiedotteet Yhteystiedot info e-mail

TERMINAALIHANKE Kuhmo, Vartius-Kivijärvi

Ajatuksia ja visioita perustettavasta
raaka-aine terminaalista neuvottelujen pohjaksi.

Terminaali tulee toimimaan kuin satama, se tulee olemaan ensimmäinen Venäjän ja EU:n rajalla toimiva vienti/tuonti satama sisämaassa.

Samalla osapuolilla on mahdollisuus kehittää ja nykyaikaistaa tullaus- menettelyä ja tullien yhteistyötä EU:n ja Venäjän välillä.

Tämä nykyaikaiseen teknologiaan nojaavin varustein ja välinein perustettava satama sijaitsee sisämaassa, kuitenkin hyvien ja toimivien kulkuyhteyksien päässä merestä.

Kauppaa tekevien yhtiöiden toimitus-, maksu-, ym lausekkeissa ja kauppaehdoissa terminaali on keskeisellä sijalla.

Terminaali turvaa niin ostajan kuin myyjän puolelta toteutuvaa kauppaa. Esim. kun tavara EU-terminaalissa, maksu voi tapahtua, vaikka ostaja olisi Espanjassa.

Terminaalin täytyy olla venäläisen sekä länsimaisen mittapuun mukaan turvallinen, luotettava kauppapaikka.

Terminaalissa tulisi olla tilaa raaka-aineiden pitkäaikaisemmalle varas- toinnille, sen täytyy pystyä toimimaan myyvän- ja ostavan teollisuuden tai trading yhtiöiden vapaavarastoalueena.

Terminaalin täytyy pystyä antamaan eri toimijoille mahdollisuus tarjota hankittu raaka-aine teollisuudelle sen haluamassa muodossa ja aikataulussa. Erittäin usein eri standardit EU:n ja Venäjän välillä sotkevat jo sovittuja kauppoja ja liian usein kaupat peruuntuvat ja turha epäluulo kasvaa.

Terminaali antaa mahdollisuuden perustaa ja kehittää vaikkapa korkeakoulujen kanssa yhteistyössä eri alojen kansainvälisiä osaamiskeskuksia.

Huippunykyaikainen teknologia terminaalin toiminnoissa ja logistiikassa Euroopan rajalla vaatii osaajansa.

Esim. Terminaalissa täytyy toimia laboratorioita ja osaajia, joka voivat antaa eri raaka-aineista analyysitodistuksia siitä, että terminaaliin saapunut raaka-aine on juuri sitä, mistä ostajan ja myyjän kauppa- sopimuksessa on sovittu.

Terminaalialueen läpi Venäjältä Keski Eurooppaan kulkeva kaasuputki vedetään Tornio/Haaparannan siis Ruotsin kautta Tanskaan ja siitä edelleen Keski Euroopan jakeluverkkoon. Tämä linjaus kiinnostaa alan nykyisessä markkinatilanteessa ruotsalaisia ja varsinkin Vattenfallia huomattavasti enemmän kuin Fortumin vaihtoehto.

On järkevää perustaa EU:n ja Venäjän federaation yhteistyönä raaka-aine-pankki; RaMB (raw-material-bank). RaMB toimisi idän ja lännen välillä, pääasiassa raaka-ainekaupassa. Pankin tarkoituksena olisi edistää Venäjän ja EU:n välistä kauppaa mm. asiantuntijana, koordinoijana, rahoittajana ja takaajana. Sillä hyvin tutulta kuulostaa, että venäläisellä yrityksellä on tarve tehdä hankintoja lännestä, ei rahaa, mutta raaka-aineeksi käypää tuotetta paikat täynnä, jolla se haluaisi ostoksensa maksaa.

Vielä tämänkin päivän Venäjällä maan sisäiset kaupat tapahtuvat pääosin teollisuuden, yhteisöjen ja kaupunkien kesken tavaranvaihtona.

Perustetaan Kontaktipankki. Seurausta edellisestä. Kiinnostaa
yrittäjiä kautta maailman, jotka tähyävät Venäjän markkinoille. Ja päinvastoin.

Luottamuksella, Anita Jokinen


Copyright © 1993-2007*Anita Jokinen*Logic Innovator*e-mail webcat@webcat.eu*All rights reserved.
Sisällysluettelo SoCo Soft Container kokoontaittuva kuljetuskontti

Anita Jokinen    + 358-46-8897674 << TOP

Tekijät jättävät jälkensä historiaan
+358 46 8897646