Matkailu visio! Original project ideas.

   
logot

Ideoita, luovia ratkaisuja, tulevaisuuden visio-osaamista Pohjoiseen ulottuvuuteen !

Contact Info English Россия China
Front Page
Suomi
Sisällysluettelo
11.Linnat...
Innovation Know How Strategy Ecological Values Liiketoiminta-alueet Luentosarja Yhteystiedot info e-mail

LINNAT KOHTAAVAT, KANAVA YHDISTÄÄ

Kulttuuripohjainen matkailun edistämishanke

Idean pohjana on Saimaan Kanavan tehokkaampi käyttö matkailutarkoituksiin jo olemassa olevaa osaamista mahdollisimman paljon hyväksikäyttäen.

Hankkeella yritetään välttää orastavaa Suomen ja Venäjän välisen laivamatkailun notkahdusta.

Hankkeen tarkoituksena on kehittää kansainvälistä matkailua Saimaan Kanavalla, Viipurissa, eteläisellä Saimaalla ja etelä Savossa kansainvälisen vertailun kestävällä kovan tason tuotteella.

Hankkeen toisena tarkoituksena on edistää kansainvälistä kulttuuri yhteistyötä- vaihtoa Venäjän ja Suomen välillä myös silmälläpitäen mahdollista yhteistyötä Eu-maiden kanssa.

Hankkeen raskaat tukijalat olisivat:

1) Olavinlinna Oopperajuhlineen Savonlinnassa

2) Viipurin Linnaan kehitettävät Musiikkijuhlat tai Festivaalit

3) Saimaan Kanavan tulevat Kalastus- ja Luontojuhlat

Kevyemmät tanssikengät pantaisiin jalkaan:

4) Valtionhotellin Linnan jazz-jameissa Imatralla

5) Lappeenrannan Linnoituksen humppatansseissa

Laivaloma voi alkaa mistä tahansa edellä mainituista neljän kaupungin satamasta tai Saimaan Kanavalta. Laivat, joita voisi olla 4-8 kpl, kulkisivat non-stop tai kuin satelliitit, reittiä Viipuri – Savonlinna pysähtyen myös Saimaan Kanavan historiallisella luonnonsuojelualueella, Lappeenrannassa, Imatralla ja mahd. muualla. Matkailija voi myös poistua laivasta missä pysähdyspaikassa haluaa, olla muutaman tunnin tai muutaman päivän tutustumassa kaupunkiin ja jatkaa kierrosta toisella laivalla. Ja niin edelleen. Laivat olisivat ns. kesälaivoja, joilla ei tarvitse olla hyttejä, mutta hyvät ravintolat kylläkin.

Elektronisesti luettava kuvallinen Lippu, jonka minkä hyvänsä maan kansalainen, turisti voi ostaa matkustaakseen ja osallistuakseen haluamaansa tapahtumaan sisältää:

- rajattoman oikeuden laivamatkustukseen 10 päivän ajan kyseisellä reitillä

- 10 päivän viisumin tai vastaavan asiakirjan

- vapaa pääsy kahteen (2) yllämainittuun tapahtumaan 10 päivän sisällä

- huomattavaan alennukseen yöpymiseen yhteistyö hotelleissa 10 päivän ajan

- mahdolliset muut edut: esim. luontomatkailu, kalastus, huvipuistot ym.

Nykytekniikalla elektroninen kuvallinen lippu passia näyttämällä voidaan tehdä muutamassa minuutissa missä hyvänsä lipunmyyntitoimistoissa. Keski-Euroopan järvillä ja hiihtokeskuksissa toimii vastaavanlainen järjestelmä

Uskomme, että kyseisellä idealla on hyvät mahdollisuudet menestyä matkailijoiden kiinnostuksen herättäjänä Suomen ja Venäjän lisäksi Keski- ja Etelä-Euroopassa, Britanniassa ja Amerikassa.

Oopperajuhlien vakituiset kävijät ovat hankkeen potentiaalinen kohderyhmä. Toisin päin tämän idean tarjoama lisäeksotiikka tukee myös Oopperajuhlien kansainvälistä kehitystä.

Viipurin kannattaa pyrkiä yhteistyöhön Oopperajuhlien kanssa, koska Viipurin kehittyminen alkaa varakkaiden turistien kaupunkiin jättämästä rahasta. Erinomainen keino Eu-turistien ja Amerikkalaisten houkuttelemiseen on saneerata ja rakentaa Viipurin Linna ja vanhakaupunki kulttuurin ja taiteen näyttämöksi.

Tulli-ja rajavartiolaitokset hoitavat tehtävänsä liikkuvissa laivoissa mukana kannettavan elektronisten lippujen lukijalaitteen avulla.

Tämä kokonaisvaltainen Idea sopii Venäjän sisäisen vesiliikenteen ja matkailun kehittämiseen. Kanavamatkailun tuotteistaminen esim: Pietari – Petroskoi ja monien muiden kaupunkien välillä. Laatokan matkailua kehitettäessä kannattaa kirjata idea muistiin.

Imatralla 02.12.2002

Anita JokinenCopyright © 1993-2009 *Anita Jokinen*Logic Innovator*e-mail webcat@webcat.eu*All rights reserved.

Anita Jokinen    + 358-(0)46-8897646 << TOP

Tilaa oma visosi!
+ 358-(0)46-8897646