Terminaali = satama sisämaassa on konkretiaa Pohjoiseen ulottuvuuteen

   
logot

Rajaseudun strategia. Original project ideas. Ideoita, luovia ratkaisuja, tulevaisuuden visio-osaamista ! Keksintöjä !Raaka-aineet ja jalosteet kontitetaan!

Contact Info English Россия China
Front Page
Suomi
Sisällysluettelo
9.Imatra...Parikkala
Innovation Know How Strategy Ecological Values Liiketoiminta-alueet Tiedotteet Luentosarja Yhteystiedot info e-mail

RAJALOGISTIIKKAA Venäjän ja Suomen raja-alueelle

Osana Venäjän ja Muun Maailman välistä tuotannollista logistiikka järjestelmää ehdotamme Suomen rajalla ilmenneihin liikenneongelmiin seuraavia ratkaisuja:

Tällä hetkellä rajalle aiheutuvaa kasvavan liikenteen ja tavaramäärien painetta täytyy hajauttaa ja organisoida uudelleen.

Ehdotamme seuraavia toimenpiteitä:

Parikkala Kolmikanta rajanylityspaika Venäjän ja Suomen raja-alueelle..

Rakennetaan uudentyylinen kansainvälisen statuksen terminaali Parikkala/Kolmikanta rajanylityspaikalle Venäjän/Suomen raja-alueelle. Terminaalissa olisi lukuisia eri teollisuudenaloja palvelevia toimintoja ja se toimisi kuin satama, mutta sisämaassa. Terminaaliin voitaisiin rakentaa tulli-, vero- ja raja viranomaisten yhteinen osaamiskeskus rajayhteistyön ja liikenteen joustavuuden syventämiseksi. Logistisesti sijaintia tukee kaikkien Itäisen Suomen puunjalostus- teollisuuden keskittymien läheisyys.

Lisäksi paikka on luonnollinen pääte Ural-Karjala käytävälle, vesireitille ja kanavaverkostolle.

Suomen puolella kehityskäytävä jatkuu järvisuomen teollisuusalueiden läpi aina Norjaan asti.

Imatra/Svetogorsk raja-asema..

Imatra/Svetogorsk raja-asema palvelee tulevaisuudessa kansainvälistä matkustaja/ turistiliikennettä. Raskas ja kaupunkien katuja kuormittava rekkaliikenne lopetetaan ja siirretään Parikkalan uuteen terminaaliin.

Nuijamaa/Saimenski raja-asema ja Saimaan kanava ja Saimaan Kanavan huoltotie.. ei voi olla yksi rekkojen pääväylistä Venäjän ja EU:n välillä

Nuijamaa/Saimenski raja-asema asetetaan myös palvelemaan kansainvälistä matkustaja/ turistiliikennettä. Jo olemassa oleva vanha Saimaan Kanavan huoltotie tulee säilyttää nykyisessä tilassa alueen kauneuden ja historiallisuutensa vuoksi. Alueesta kehitetään sen tarjoamien ainutlaatuisten virkistys-, kalastus ja matkailu- mahdollisuuksiensa vuoksi maiden välisen ystävyyden kunniaksi luontomatkailukeskus hotelleineen.

Alueen status tulisi olla historiallinen luonnonsuojelualue. Laivaliikenne voi jatkua. Rekkaliikenne kielletään alueella ja sen välittömässä läheisyydessä. Saimaan Kanavan huoltotie ei voi olla yksi rekkojen pääväylistä Venäjän ja EU:n välillä. Raskas rekkaliikenne siirretään Parikkalan uuteen terminaaliin.

Vaalimaa/Torfjanovka raja-asema

Vaalimaa/Torfjanovka raja-aseman toimintaa pyritään tehostamaan mm siten, että puutavara rekat ja kontit siirretään juniin ja Parikkala/Kolmikanta uuteen terminaaliin. Moskovaan tai kauemmas menevät rekat/kontit voitaisiin ajaa juniin vaikka Kouvolan logistiikkakeskuksessa tai päinvastoin.

Multiterminaali logistiikka keskus

Multiterminaaleihin kuuluvien logistiikkakeskusten keskinäistä nykytekniikkaan perustuvaa yhteydenpitoa tulee ottaa maiden välisissä suunnitelmissa jo nyt huomioon. esim: Helsingistä Petroskoihin menevä rekka ei välttämättä suuntaakaan suoraan rajalle, vaan sopivaan logistiikkakeskukseen, joka voi olla vaikka Lahdessa. Sieltä junallinen rekkoja/kontteja toimitetaan rautateitse Petroskoihin tai päinvastoin.

Kuljetusluvat..

Suomen ja Venäjän välisessä rekkaliikenteessä kuljetusluvat pyritään sopimaan tonniperusteisiksi.

Tyhjät kuljetusvälineet

Laajasti ilmenevää tyhjien konttien kuljettamista paikasta toiseen ei tule hyväksyä. Kansainvälisin sopimuksin tulee siirtyä uudentyyppisiin kasaan meneviin kontteihin, jolloin niitä pystytään kuljettamaan tyhjinä useampi kerrallaan.

Bulkit kontteihin..

Bulk -tyyppisten raaka-aineiden ja tuotteiden kuljetuksissa otetaan käyttöön uudentyyppiset kontit v. 2010 mennessä.

Imatralla

Anita Jokinen


Copyright © 1993-2006*Anita Jokinen*Logic Innovator*e-mail webcat@webcat.eu*All rights reserved.
Sisällysluettelo SoCo Soft Container kokoontaittuva kuljetuskontti


Copyright © 1993-2009*Anita Jokinen*Logic Innovator*e-mail webcat@webcat.eu*All rights reserved.
Anita Jokinen    + 358-(0)46-8897646 << TOP

Logistiikka - Pohjoinen ulottuvuus uudistuu !
+ 358-(0)46-8897646